12 Μαρ 2018

Μαρμελάδα με κεράσια και μαυροδάφνη.

Από τον Αγαπητό Σεφ Ακη Πετρετζίκη 


Φτάνει η Άνοιξη και τα εποχιακά φρούτα θα αρχίσουν να μας κατακλύζουν με γεύσεις και αρώματα.

Είναι η ευκαιρία για το σπίτι σας όσοι έχετε σχετικές καλλιέργειες να παρασκευάσετε με Φρέσκα φρούτα της εποχής νόστιμες και απλές μαρμελάδες για το πρωινό σας!

Από τον Αγαπητό Σεφ Ακη Πετρετζίκη και από το site του αλιεύσαμε μια απλή και γρήγορη αλλά και πρωτότυπη συνταγή με εύκολα υλικά.




Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κεράσια.

 Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα αφήνουμε μια ώρα. 

Καλό είναι με το χέρι μας να σπάσουμε τα κεράσια λίγο για να βγάλουν ακόμα περισσότερο ζουμί.

Μετά την μια ώρα αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό για 1-2 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα.

Βράζουμε για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε.

Προσθέτουμε το κρασί και φέρνουμε το μείγμα ξανά σε βρασμό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε ξανά αν χρειαστεί.

Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα

Μεταφέρουμε στα βάζα, αποστειρώνουμε και αποθηκεύουμε.


Καλή Επιτυχία


Σχετικές Συνταγές