29 Δεκ 2016

Μελισσοκομικές Επιδοτήσεις για το 2017


Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορα μικρά και μεγάλα προγράμματα για την ενίσχυση ενός παραγωγικού κλάδου και ιδιαιτέρα αγαπητού και… γλυκού.. της Μελισσοκομίας.
Για το 2017 δίνετε ιδιαίτερη έμφαση σε ανθρώπους που ζουν στην ύπαιθρο και είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και διαθέτουν βιβλιάριο του Ο.Γ.Α.

Έχει σημασία αν είστε κατά κύριο επάγγελμα γεωργός, προκειμένου να ενταχθείτε σε Μέτρο επιδότησης του ΠΑΑ 2014 -2017 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Αυτοί  είναι δικαιούχοι για ένταξη στα  Σχέδια Βελτίωσης - Μέτρο 4.1 ,όπου προφανώς θα ισχύσουν οι ίδιες επιλέξιμες δαπάνες όπως την προηγούμενη περίοδο. Αναμένεται να ανοίξει το 2017.
Επίσης μπορείτε να ενταχθείτε και στην Μεταποίηση -Μέτρο 4.2.1 και ισχύουν κι εδώ σχεδόν οι ίδιες επιλέξιμες δαπάνες …δικαιούχοι εδώ είναι μικρές ΜΜΕ ιδιαίτερα στα Μικρά Νησιά όλες οι ΜΜΕ .

Στο πρόγραμμα μεταποίησης μπορούν να ενταχθούν κάτοικοι των περιοχών κυρίως του Leader+ ή των περιφερειών που έχουν μικρά προγράμματα για την ίδρυση και λειτουργία μικρή μονάδας τυποποίησης και συσκευασίας Μελιού.

Να σημειώσουμε ότι η υπό ίδρυση μονάδα θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό ασφαλείας HACCP και προαιρετικά ISO22000 που είναι για τα τρόφιμα, ή ακόμα ISO9001 που είναι για την οργάνωση και διαχείριση της επιχείρησης.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του δυναμικού κλάδου της μελισσοκομίας και φυσικά η Εξωστρέφεια, με αναγνωρισμένα και ποιοτικά προϊόντα που θα πληρούν όλους τους διεθνείς κανόνες Ασφάλειας και ποιότητας Τροφίμων.



Διαβάστε Επιδοτήσεις για Μελισσοκόμους στα παρακάτω Link:






και εδώ: