27 Νοε 2016

Το Λάδι από την Τουρκία πάει καλά! Το Ελληνικό;

Ελαιόλαδο απο την Τουρκία.
Η Τουρκική Βιομηχανικής Ελαιουργίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καλλιεργητής ελιάς στον κόσμο, και είναι, επίσης, είναι μεταξύ των κορυφαίων πέντε χώρες στην παραγωγή ελαιολάδου. Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που παράγουν, που έχουν ξεκινήσει μια επιθετική εκστρατεία μάρκετινγκ στην περιοχή της Ασίας και της Ρωσίας που μάλιστα κάνουν και αξιόλογες Εξαγωγές και με μοναδικές ενέργειες  για την προώθηση του  μοναδικού Τουρκικού  ελαιόλαδου.

170 εκατομμύρια ελαιόδεντρα,

220.000 μετρικούς τόνους Ελαιουργίας "σε μια μέση χρονιά"

450.000 μετρικούς τόνους της παραγωγής των επιτραπέζιων ελιών / έτος.

400.000 τουρκικές οικογένειες εργάζονται στην παραγωγή  ελιάς και την παραγωγή λαδιού

Περισσότεροι από 500 σύγχρονα ελαιοτριβεία

Αγρότισσα Βιολογικού Ελαιολάδου από την Τουρκία.

Επαρκή ελαιοτριβεία και εργοστάσια συσκευασίες λιανικής πώλησης με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών, και προδιαγραφών ( HACCP, ISO22000, BRC, IFS) και εργαστήρια κρατικά και ιδιωτικά για τους ελέγχους ποιότητας, που εξασφαλίζουν τη συνέπεια με τα διεθνή πρότυπα.
οι εξαγωγές επιτραπέζιων ελιών: 72.000 μετρικούς τόνους ετησίως.

Των εξαγωγών ελαιολάδου: 20.000 μετρικούς τόνους ετησίως .

Σήμερα, η Τουρκία εξάγει ελαιόλαδο στις περισσότερες από 90 χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, ΗΑΕ και φυσικά και αυτή με την σειρά της στην Ιταλία και πολύ λίγες χώρες έχουν μείνει που δεν έχουν βιώσει την εξαιρετική γεύση και το άρωμα του τουρκικού ελαιολάδου.

Οι βρώσιμες ελιές Τουρκίας  εξάγονται σε 65 χώρες, κατά μέσο όρο, υμπεριλαμβανομένων των κατ 'εξοχήν τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Ιράκ.



ΤΟΥΡΚΙΑ, ανοδική τάση στη ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Η μειωμένη παραγωγή ελιών στις μεσογειακές χώρες το 2013 ( πόλεμος στην Συρία, Λιβύη και Βόρειο Ιράκ)  θα αποφέρει οφέλη για τους παραγωγούς στην Τουρκία, σύμφωνα με το Επιμελητήριο Γεωργίας του Αϊδινίου, μια σημαντική περιοχή για την παραγωγή της ελιάς κοντά στην Σμύρνη.
Υπάρχει στην Τουρκία αισιοδοξία  η τιμή έχει αυξηθεί σημαντικά, σχεδόν το 40% αυτή τη στιγμή, και εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί ή ακόμα και να αυξηθούν περισσότερο τους επόμενους μήνες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Τούρκοι παραγωγοί της ελιάς και του ελαιολάδου έχουν περάσει από μια δύσκολη περίοδο.

Πηγή : Article sources:
International Olive Oil Consul
Turkey Promotional Committee for Olive and Olive Oil

yeniasir.com.tr