27 Νοε 2016

Ελαιόλαδο με τιμές απίστευτες!

Το πιο ακριβό ελαιόλαδο στον κόσμο ονομάζεται λάμδα 

Ναι! Υπάρχουν ελαιόλαδα για λίγα πορτοφόλια!

Και ανάμεσα σε αυτά φιγουράρει και ένα Ελληνικό

Ναι! καταλάβατε καλά. Και γίνονται 540 €/κιλό αν πάρετε ένα μπουκαλάκι σε ειδική συσκευασία μαζί με έναν τόμο της ιστορίας του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου της περιοχής στην οποία παράγεται.

Το όνομά του είναι Uliva 1111 ή όπως αλλιώς το λένε σταγόνα πράσινου χρυσού.To γιατί είναι αυτονόητο. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα μπουκαλάκι των 0,250 του λίτρου πρέπει να το παραγγείλετε από τώρα για του χρόνου. Κι αυτό γιατί το όνομά του εκφράζει και τον αριθμό των φιαλιδίων της ετήσιας παραγωγής, 1111, και ήδη εξαντλήθηκαν από πολλού. προλάβετε !!!


Είναι ένα προϊόν ΠΟΠ!

Το ελαιόλαδο ΠΟΠ Garda Trentino που παράγεται, επεξεργάζεται και συσκευάζεται αποκλειστικά και μόνο στην οριοθετημένη γεωγραφική ζώνη προέλευσης γύρω από την λίμνη Γκάρντα της βόρειας Ιταλίας.

Ο συνεταιρισμός (Agraria Riva del Garda, www. agririva.it) που παράγει το Uliva 1111 το παράγει με βάση πιο στενές προδιαγραφές από εκείνες του ΠΟΠ που δεν είναι πλατιές.

Ο Συνεταιρισμός εγγυάται δε ότι οι προδιαγραφές και του ΠΟΠ και του Uliva 1111 δεν είναι ελληνική πατέντα και ότι κανένας δεν έβαλε το χέρι του κατά την φάση της επεξεργασίας τους.Οι δε προδιαγραφές του Uliva 1111 προβλέπουν ότι οι ελιές πρέπει να παράγονται από επιλεγμένα δέντρα της τοπικής ποικιλίας Casaliva, να συλλέγονται με τα χέρια πρώιμα και να είναι στην μηχάνημα ελαιοποίησης μέσα τέσσερις ώρες το πολύ από την συλλογή τους.



Ο συνεταιρισμός είναι μια μικρή επιχείρηση με έδρα το χωριό Riva del Garda και διαθέτει εκτός από ελαιοτριβείο και οινοποιείο όπου παράγει εξαιρετικά κρασιά των χαρακτηριστικών ποικιλιών της περιφέρειας Trentino.

Κατά το εβδομαδιαίο διεθνές περιοδικό Agrisole, που φέρει την είδηση, στο συνεταιρισμό συμμετέχουν πάνω από 1200 μικροί ελαιοπαραγωγοί των οποίων μερικές δεκάδες μόνον παίρνουν μέρος και στο σχέδιο marketing Uliva 1111, γιατί περί αυτού πρόκειται. Προϊόν κράχτης που ανοίγει το δρόμο στο βασικό προϊόν της επιχείρησης το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Garda Trentino.

Ας σημειωθεί ότι η τιμή του λαδιού ΠΟΠ στον παραγωγό ανέρχεται στα 10 €/κιλό συν ΦΠΑ και στην κατανάλωση, στα σούπερ μάρκετ, η τιμή του μισόλιτρου μπουκαλιού φτάνει 10 ευρώ.

Η περίπτωση αυτή του Uliva 1111 είναι οπωσδήποτε ειδική και ίσως ανεπανάληπτη.

 Δείχνει όμως ότι ακόμη και σε προϊόν σχεδόν πρώτη ύλη, όπως το λάδι, η πολιτική της ποιότητας δίνει άπειρες δυνατότητες για την αξιοποίηση του προϊόντος. Ποιότητα η οποία ακόμη κι αν υπάρχει εκ του φυσικού απαιτεί τον αποκλεισμό του ποιοτικά χαμηλότερου κι όχι την πολιτική του να περιλάβουμε τους περισσότερους.

Γιατί όπως λέει η ιταλική παροιμία ’’το κακό νόμισμα διώχνει με τις κλωτσιές το καλό’’ (la moneta cattiva scaccia la buona).

Είναι π.χ. ακατανόητο οι προδιαγραφές σχεδόν όλων των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ να επιτρέπουν το σάκιασμα και την μεταφορά με όσε περισσότερες σειρές σακιά στην ρεμούλκα του τρακτερ, έτσι που πολλές φορές μαζί με τις ελιές να μεταφέρουμε και λάδι για την ποιότητα του οποίου, με όλη την καλή θέληση, είναι δύσκολο να εγγυηθούμε.

Την σκυτάλη αναλαμβάνει ακόμα ένα λάδι με τιμή  14.698 δολάρια!  Τα 500 ml!

Το πιο ακριβό ελαιόλαδο στον κόσμο ονομάζεται λάμδα και παράγεται από την εταιρία Speiron Co. στην Ελλάδα. Το λάδι είναι χαρακτηρισμένα ως  "Ultra Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο," και οι ελιές με την ποικιλία Κορωνέικη που χρησιμοποιούνται για να κάνουν το Μοναδικό αυτό λάδι με την ονομασία : Lambda συλλέγονται με το χέρι και με την διαδικασία πρώτης  ψυχρής έκθλιψης για να παράγουν ένα φρουτώδες και καλά ισορροπημένη στα χαρακτηριστικά γεύση. Το λάδι είναι ακόμα συσκευάζεται με το χέρι σε ένα ελκυστικό μπουκάλι 500 ml.

Αν προμηθευτείτε απευθείας από την Speiron,to l;adi  Lambda κοστίζει US $ 54 ανά φιάλη ή US $ 200 σε ειδική συσκευασία δώρου. Για πραγματικά εξωφρενικές τιμές η εταιρία, Speiron προσφέρει ένα κατά παραγγελία, χειροποίητα περίπτωση με δύο 18k χρυσό πλάκες - ένα από τα οποία, μαζί με το μπουκάλι, φέρει το όνομα - για τον ιδιοκτήτη του μπουκαλιού στην εκπληκτική τιμή των US $ 14.698.

Και αν νομίζετε ότι μόνο στην μεσόγειο  θα βρείτε ακριβά Ελαιόλαδα το πιο ακριβό μπουκάλι της  Αυστραλίας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δημοπρατήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο FEVOO, πρώτη έξτρα φεστιβάλ παρθένο ελαιόλαδο της Αυστραλίας.



Φτάνοντας ένα εντυπωσιακό $ 10.000, η ​​φιάλη 1.5L magnum πωλήθηκε στον Andrew Pridman, Το ελαιόλαδο ήταν ένα μείγμα «Τρίο» με τη χρήση του ελαιολάδου Παραδοσιακού ( Π.Ο.Π.)  από την Αυστραλία που έχει συγκομιστεί από τους καλύτερους ελαιώνες και δημιουργημένο από τον «Άρχοντα» του Αυστραλιανού ελαιολάδου  Leandro Ravetti.

Κάθε ένα από τα έλαια που χρησιμοποιούνται κερδίσει βραβεία στο περίφημο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Το τρίο αποτελείται από περιορισμένη απελευθέρωση Cobram Κτήματος Ultra - Premium Hojiblanca και Picual, από τον Ravetti, με το τελικό συστατικό που προέρχεται από Rylstone Ελαιοτριβείο με Rylstone Cudgegong τους Blend 3.

Το φεστιβάλ FEVOO γιόρτασε τη βιομηχανία ελαιολάδου της της Αυστραλίας ελαιόλαδο, αναδεικνύοντας τα καλύτερα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα της Αυστραλίας χαρακτηρίζει το ομοειδές των Cobram Estate, Cradle Ακτή Ελιές, Alto Ελιές, Gwydir Ελιές, Camilo Ελιές, Pukara περιουσία και πολλά άλλα.

Το φεστιβάλ παρουσίασε επίσης μια ομάδα εμπειρογνωμόνων οι οποίοι συζήτησαν τη σημασία της Αυστραλίας έξτρα βιομηχανία παρθένο ελαιόλαδο και περιλαμβάνονται Δρ Leandro Ravetti, ο Δρ Ρίτσαρντ Gawel, Δρ Johanna McMillan, Stephanie Αλέξανδρος και ο καθηγητής Rod Mailer.
στη φωτογραφία: Ο Δρ Leandro Ravetti, Stephanie Αλέξανδρος και Jayne Bentivoglio της Rylstone Ελαιοτριβείου με $ 10.000 μπουκάλι 1.5L magnum.!!


Πολύ καλά ελαιόλαδα με τιμή οροφής! Άντε και στα δικά μας

δείτε και άλλα ακριβά ελαιόλαδα εδώ