15 Μαΐ 2016

Aloe Vera τα οφέλη στην διατροφή μας


Η Αλόη Βέρα είναι ένα φυτό που έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά σε διάφορους παραδοσιακούς πολιτισμούς για οφέλη για την υγεία, καθώς και την παρασκευή  φάρμακων και για τη φροντίδα του δέρματος του με τις ιδιαίτερες ιδιότητες που έχει το πολύτιμο Ζελέ Aloe Vera. Ωστόσο, τα οφέλη από τη λήψη αλόης βέρα στο εσωτερικό μας ( με την διατροφή)  δεν έχουν πλήρως επικυρωθεί. Τα φύλλα αλόης αποτελείται από τρία στρώματα, το εσωτερικό είναι ένα τζελ που περιέχει όλες τις  ευεργετικές ιδιότητες του φυτού. Σήμερα, η γέλη ( Τζέλ)  στο εσωτερικό του φυτού αλόης βέρα χρησιμοποιείται σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος, και  επίσης καταναλώνεται σε ακατέργαστη φυσική του μορφή για τα οφέλη για την υγεία του δέρματος.


Διατροφική αξία

Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2008 στο «Indian Journal of Dermatology", η Aloe Vera  ( το τζέλ)  περιέχει βιταμίνες A, C και E.

Αυτά είναι τα αντιοξειδωτικά, που σημαίνει ότι σας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο με την πάροδο του χρόνου. Η γέλη περιέχει επίσης βιταμίνη Β-12 και ικανή ποσότητα φολικού οξέος. Φιλοξενεί μια σειρά από βασικά μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, χρώμιο, νάτριο, χαλκό, ψευδάργυρο και σελήνιο και η  περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα  κάνει την  aloe vera ευεργετική για το υγιές κυτταρικό ένζυμο και την μεταβολική δραστηριότητα. Επίσης περιέχει 20 αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων 7 από τα 8 απαραίτητα.

Αντιφλεγμονώδη

Η αλόη περιέχει διάφορες αντί -φλεγμονώδεις ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων σαλικυλικό οξύ, C-γλυκοσυλ χρωμόνης και ενός ενζύμου που ονομάζεται bradykinase. Εν τω μεταξύ, η αλόη μειώνει την παραγωγή του οξέος στο σώμα, το οποίο αποτρέπει επίσης τη φλεγμονή. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Φάρμακα για το πεπτικό Φαρμακολογία και Θεραπευτική» το 2004, η κατανάλωση αλόης μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για τη θεραπεία της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Μια άλλη μελέτη από την ίδια έκδοση που δημοσιεύθηκε το 2004, ανέφερε ότι η Αλόη μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ήπια έως μέτρια περιπτώσεις της ελκώδους κολίτιδας. Στη μελέτη, τα συμπληρώματα από Aloe Vera απαλλάσσεται ή παρατηρούμε άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων σε 47 τοις εκατό των περιπτώσεων, ενώ μόνο το 14 τοις εκατό των περιπτώσεων στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου ( Placebo) είδε βελτιώσεις.



Πρόληψη του διαβήτη και θεραπεία

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Βιολογική και Φαρμακευτική Bulletin" το 2006, οι επιστήμονες δοκίμασαν το αντί - υπεργλυκαιμικό αποτέλεσμα των πέντε διαφορετικών ενώσεων που ονομάζονται φυτοστερόλες βρίσκονται στο ζελέ της αλόης σε ποντίκια με διαβήτη τύπου 2. Αφού χορηγηθούν οι φυτοστερόλες για ένα μήνα, οι ποντικοί είχαν μειωμένα επίπεδα γλυκόζης. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα  επίπεδα γλυκόζης και οι επιπτώσεις της γέλη αλόης στο αίμα μακροπρόθεσμα, η οποία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Η «Σαουδική Pharmaceutical Journal", το 2009 δημοσίευσε μια μελέτη που επαληθεύεται αυτό το συμπέρασμα. Οι ερευνητές έδωσαν σε διαβητικούς ασθενείς τύπου 2 αλόη συμπληρώματα καθημερινά. Μετά από τέσσερις εβδομάδες, οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντική μείωση των τριγλυκεριδίων, και μετά από έξι εβδομάδες τα επίπεδα γλυκόζης των ασθενών είχαν μειωθεί σημαντικά.

Προφυλάξεις

Το ζέλ του φυτού Aloe, το οποίο είναι στο μεγαλύτερο προφυλαγμένο στο εσωτερικού  του κάθε φύλλου, είναι η ασφαλής και ωφέλιμη ως μέρος του φρέσκου  φυτού έτοιμο να καταναλωθεί, αλλά το δέρμα του και το κίτρινο στρώμα ακριβώς κάτω από αυτό, που ονομάζεται λατέξ, θεωρείται πιο πιθανό ανασφαλείς.

Η Aloe δεν θεωρείται ασφαλής για τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες ή για παιδιά κάτω των 12 ετών, σύμφωνα με MedlinePlus.  Έχει συνδεθεί με γενετικές ανωμαλίες και αποβολές.

Η Aloe Vera  μπορεί να δράσει ως καθαρτικό, γι 'αυτό δεν θα πρέπει να συνδυαστεί με καθαρτικό φάρμακα, όπως η διγοξίνη.

Η  Υπερβολική κατανάλωση χυμού αλόης έχει συνδεθεί με προβλήματα στα νεφρά και ηπατική βλάβη, σύμφωνα με MedlinePlus.


Αν και μερικές μελέτες δείχνουν πιθανή χρήση της αλόης στη φαρμακολογία, και έχει μερικά ιδιαίτερα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, είναι πιθανόν να μην είναι ένα τρόφιμο που  θα μπορεί να καταναλωθεί αυτούσιο ( ζελ 100%) σε καθημερινή βάση ( και χωρίς γνωμοδότηση Ιατρού) για όσους θα θελήσουν να δουν σχετικά οφέλη για την υγεία τους.


Πηγή