24 Ιαν 2016

Νέο ΕΣΠΑ με προκαταβολή ύψους έως 40%


Ευχάριστα τα νέα για όσους έχουν ενταχθεί σε επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα του Νέου ΕΣΠΑ.

Έτσι για το έτος 2016, Χωρίς να απαιτείται εγγυητική επιστολή θα μπορούν πλέον οι επιχειρήσεις που θα εντάσσονται στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ να κάνουν χρήση της προκαταβολής ώστε να διευκολύνεται η ρευστότητά τους. 

Τα ποσά της προκαταβολής αυτής, ύψους έως 40%, θα κατατίθενται σε λογαριασμό ο οποίος θα αποδεσμεύεται σταδιακά για πληρωμές που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος .

Αυτά ανέφερε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, ενώ υπενθύμισε ότι οι προσκλήσεις 4 δράσεων του νέου ΕΣΠΑ για τις οποίες έχει γίνει προδημοσίευση από τα μέσα Οκτωβρίου του 2015 και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.


Ο υφυπουργός εστιάστηκε στη σημασία που δίνει το υπουργείο στην απλοποίηση των διαδικασιών. 

Όπως εξήγησε, δεν θα απαιτείται η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών παρά μόνο εφόσον έχει εγκριθεί η ηλεκτρονική αίτηση ενώ όπως είπε «δημιουργείται μηχανισμός ώστε να γίνεται χρήση της προκαταβολής από τις επιχειρήσεις χωρίς να χρειάζεται εγγυητική επιστολή όπως στο παρελθόν. Τα λεφτά της προκαταβολής ύψους 40% θα κατατίθενται σε λογαριασμό ο οποίος θα αποδεσμεύεται σταδιακά αλλά μόνο για πληρωμές που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος». 

Για επιδοτήσεις δείτε και εδώ : Επιδοτήσεις