1 Μαΐ 2014

Τα 106 αγροτικά προϊόντα που θα επιδοτηθούν το 2014-2016


Όλη η λίστα με τα αγροτικά προϊόντα που θα επιδοτηθούν το επόμενο διάστημα.

Για δραστηριότητα  εντός  Ελλάδος αλλά και για υποστήριξη των εξαγωγών.

Κάλυψη του 50% του κόστους προώθησης εντός Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό 106 επιλεγμένων αγροτικών προϊόντων προβλέπει νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Ελλάδα θα διατεθούν επιδοτήσεις 5,4 εκατ. ευρώ επί συνόλου 23,3 εκατ. ευρώ ανά την ΕΕ.

Το ποσό αυτό θα καλύψει κατά 50% το κόστος υλοποίησης τριών προγραμμάτων προώθησης των ελληνικών γεωργικών προϊόντων τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στο εξωτερικό και αφορά σε προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) ή/και Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (ΕΠΙΠ) αλλά και σε σιτηρά και ρύζι ελληνικής παραγωγής.

Σύμφωνα με την πρόσφατη πολιτική συμφωνία της ΕΕ ο προϋπολογισμός σε κοινοτικό επίπεδο θα αυξηθεί σε 200 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020. Ωστόσο, το νέο σύστημα θα ισχύσει από το 2016 και εξής.


Η ΕΕ χρηματοδοτεί έως και το 50% του κόστους των εν λόγω μέτρων (μέχρι 60% για τα προγράμματα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών από τα παιδιά ή για δράσεις ενημέρωσης για την υπεύθυνη κατανάλωση και τους κινδύνους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών).


Ενδεικτικά στην λίστα με τα 106 επιλέξιμα από την Ε.Ε. είδη περιλαμβάνονται:

Δείτε αναλυτικά για την επιδότηση εδώ