1 Μαρ 2014

Επιδότηση για παραγωγή μαρμελάδας.

Γλυκό του κουταλιού φραγκόσυκο
Ο αγρότης που κοπιάζει ολόκληρο τον χρόνο αναμένοντας την συγκομιδή των καρπών και των φρούτων έχει συχνά την αγωνία αν του μείνει αδιάθετη ποσότητα τι να την κάνει μια και αυτή σε 1 – 2 εβδομάδες θα είναι για πέταμα.

Μια μέθοδος διατήρησης και ταυτόχρονα συντήρησης είναι η αποξήρανση και θα δείτε στο τέλος της παρουσίασης σχετικό άρθρο για αυτό.

Άλλη μια μέθοδος (που είναι και πολύ νόστιμη) είναι να γίνουν τα βερίκοκα μας ή το φραγκόσυκο μας μαρμελάδα.

Φυσικά η συνταγή, τα καλά αγνά και νόστιμα υλικά και το μεράκι μας είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά.

Αν μάλιστα θα θελήσετε να ασχοληθείτε και επαγγελματικά υπάρχει και επιδότηση γι αυτό!

Μαρμελάδα Αρώνια, με στέβια, βιολογική! 
Οι Αγροτικές Ευκαιρίες © με τους έμπειρους συνεργάτες μελετητές που διαθέτουν έχουν την δυνατότητα για τον ενδιαφερόμενο νέο βιοτέχνη μαρμελάδας να κάνουν την αρχική αξιολόγηση του εγχειρήματος με ένα συμβολικό κόστος και στην συνέχεια την μελέτη για το επιλέξιμο επενδυτή.

Και αυτό για μια μικρή ή για μια μεγάλη και οργανωμένη μονάδα που θα αγοράζει πρώτη ύλη από παραγωγούς πανελλαδικά ή από μια περιοχή, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία και ανάπτυξη δίνοντας πνοή, προοπτική απασχόλησης και αν μάλιστα έχει και την κατάλληλη υποδομή και οργάνωση να συνεχίσει με εξαγωγές.

Για σχετικές πληροφορίες αξιολόγησης στο τηλ. 210-8818416 και ώρες 10 – 16:00.

Οι Μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού αφήνουν κέρδη και φέρνουν επιδοτήσεις έως και 65% στους παρασκευαστές, ζαχαροπλάστες! 

Φανταστείτε να είναι και οι μαρμελάδες πιστοποιημένες και Βιολογικές ή χωρίς χρωστικές, συντηρητικά κλπ! Και χωρίς ζάχαρη με φυσικές γλυκαντικές ουσίες!

Η παραγωγή μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού είναι μία εναλλακτική λύση με μεγάλο περιθώριο κέρδους, ενώ πρόγραμμα επιδοτεί τη δημιουργία μονάδων τυποποίησής τους. Αν μάλιστα οι υποψήφιοι παρασκευαστές έχουν δική τους παραγωγή φρούτων, τότε το κέρδος τους μεγιστοποιείται.

Το μεικτό περιθώριο κέρδους για μία μικρή μονάδα παραγωγής μπορεί να φτάσει ακόμα και το 100%, ενώ εντυπωσιακές διαφαίνονται και οι εξαγωγικές προοπτικές των μεταποιημένων φρούτων.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» επιχορηγεί την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμό μονάδων παραγωγής μαρμελάδας και γλυκών του κουταλιού. Το ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει το 65% για μονάδες που θα δημιουργηθούν σε μικρά νησιά.

Μάλιστα το πρόγραμμα κινείται στη λογική του συνεταιρισμού, δηλαδή να ενώσουν τις δυνάμεις τους περισσότεροι του ενός παραγωγοί, ώστε να παράξουν ένα προϊόν που θα έχει αναγνώριση και θα μπορεί να έχει και εξαγωγικό προσανατολισμό.

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους επενδυτές, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα πρέπει να σχεδιαστούν βάσει των απαιτήσεων των παραγόμενων προϊόντων της κοινοτικής/εθνικής νομοθεσίας, των κανόνων ορθής υγιεινής και εν συνεχεία τα σχέδια να παραδοθούν στην οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με μία αίτηση για άδεια ίδρυσης εγκατάστασης, με σκοπό την προέγκρισή τους.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να παραδοθεί και μία έκθεση στην οποία θα περιγράφονται οι τεχνικές προδιαγραφές των υλικών κατασκευής της εγκατάστασης, ο βασικός εξοπλισμός, η τεχνική περιγραφή της παραγωγικής λειτουργίας και των προϊόντων της εγκατάστασης. Αφού γίνουν όλα τα παραπάνω, η αρμόδια αρχή θα προχωρήσει στην προέγκριση, στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος, αφού ολοκληρώσει την εγκατάσταση, θα πρέπει να καταθέσει δεύτερη αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας.

Ιδιαίτερα ωφελημένα είναι τα μικρά νησιά!


Οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους:

Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης πρέπει:
•να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση,
•να μην εκκρεμεί εις βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης για παραβάσεις σε ομοειδείς δραστηριότητες,
•να μην είναι προβληματικές επιχειρήσεις κατά την έννοια των κοινοτικών κατευθυντήριων - γραμμών όσον αφορά κρατικές ενισχύσεις για διάσωση και αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων,
•να τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας,
•να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια που δεν έχουν υποβληθεί σε άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης,
•να δεσμευτούν ότι τα επενδυτικά τους σχέδια δεν έχουν υποβληθεί ούτε θα υποβληθούν για ένταξη σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους,
•να υποβάλουν αυτόνομα και λειτουργικά επενδυτικά σχέδια με ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Με βασικό μάλιστα στόχο την άμεση υλοποίηση των επενδύσεων του νέου προγράμματος, κύριο χαρακτηριστικό της νέας κοινής υπουργικής απόφασης που διέπει το εν λόγω μέτρο 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» είναι η επιτάχυνση διαδικασιών αξιολόγησης, έτσι ώστε να μην αντιμετωπιστούν ξανά φαινόμενα καθυστέρησης έγκρισης των αιτήσεων για χρηματοδοτήσεις των υποψήφιων επενδυτών.


Διαβάστε σχετικά: