18 Φεβ 2014

Ζητούνται νέοι με ιδέες!


Μοιάζεις με τον κύρο γρανάζη;

Έχεις μια καταπληκτική ιδέα και δεν ξέρεις πως να την υλοποιήσεις;

Να η ευκαιρία!

Την έναρξη του β' κύκλου ανακοίνωσε το egg·enter·grow·go, προσκαλώντας νέους και νέες 18-40 ετών, που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και το πάθος να τη μετατρέψουν σε επιτυχημένη δραστηριότητα, να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μέχρι τις 4 Απριλίου 2014.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Eurobank και του Corallia του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», σε μια προσπάθεια να στηριχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν μέσα από διαγωνιστική διαδικασία θα έχουν στη διάθεσή τους για έναν ολόκληρο χρόνο μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία, όπως είναι η συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από διακεκριμένα και καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης, κτιριακή υποδομή και υποστηρικτικές υπηρεσίες «μίας στάσης» για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας της κάθε συμμετέχουσας ομάδας.

Επιπλέον προσφέρεται επιχειρηματική κατάρτιση μέσω ενός προκαθορισμένου τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης. Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου, τόνισε ότι «από τον πρώτο χρόνο το πρόγραμμα απέκτησε ολοκληρωμένο χαρακτήρα και επαγγελματική διαχείριση και εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα-πρότυπο», προσθέτοντας ότι «από τις 21 νεανικές επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στον 1ο κύκλο, οι περισσότερες έχουν αυξήσει τα μέλη της ομάδας τους ή έχουν αποκτήσει νέους συνεργάτες, ενώ αρκετές έχουν δοκιμάσει ή ολοκληρώσει το πρωτότυπο προϊόν ή υπηρεσία τους».


Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Χ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι το ευρώ βοήθησε την Ελλάδα να μην πληγεί από την κρίση των αγορών και τόνισε ότι ακριβώς λόγω του ευρώ υπάρχει ενδιαφέρον από ξένα κεφάλαια να επενδύσουν στη χώρα μας. (Πηγή: Έθνος)