29 Δεκ 2013

Ολοκληρωμένη επένδυση στο Φραγκόσυκο


Μια νέα πρόταση ήρθε να προστεθεί στις νέες καλλιέργειες που δίνουν σχετικά μεγαλύτερες αποδόσεις από τις κλασικές, αλλά απαιτούν υψηλή τεχνογνωσία, επαγγελματισμό και το κυριότερο η τελική αξία αυξάνει γεωμετρικά όταν από το φυτό μπορούμε και φτάνουμε καθετοποιημένα (και ακόμα καλύτερα πιστοποιημένα και βιολογικά) στο ράφι του Super Market.

Στη χώρα μας δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχουν συστηματικές φυτείες φραγκοσυκιάς και συναντώνται μόνο αυτοφυή δένδρα διάσπαρτα σε περιοχές της νότιας Ελλάδας όπου το κλίμα είναι κυρίως ξηροθερμικό.  Οι εδαφοκλιματικές συνθήκες αυτών των περιοχών ευνοούν την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας καρπών που μπορούν να διατεθούν στις αγορές της Ευρώπης όπου η ζήτηση είναι αυξημένη.


Αλλά και στην Ελλάδα και ιδιαιτέρα σε τουριστικές περιοχές μια μαρμελάδα ή ένα ποιοτικό γλυκό του κουταλιού (χωρίς χρωστικές και συντηρητικά) από αγνό βιολογικό φραγκόσυκο, και μάλιστα για διαβητικούς με στέβια! Θα μπορούσε να είναι ένα τοπικό έδεσμα Gourmet! Που θα αγόραζε ο τουρίστας σε μια προσεγμένη συσκευασία και θα το έπαιρνε μαζί του, να τον συνοδεύει με αναμνήσεις καθώς θα το μοιράζετε με τους φίλους του…

Διαβάστε και δείτε και σχετικό VIDEO με συνταγές! εδώ στο Φραγκόσυκο