16 Νοε 2013

Έως 31 Μαΐου 2014 η κατάθεση αιτήσεων των νέων αγροτών 2014

δυνατότητα υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων έως την 31η Μαΐου 2014

Έτοιμη να σταλεί προς υπογραφή είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών.

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου η ΚΥΑ αναμένεται να σταλεί προς υπογραφή στους συναρμόδιους Υπουργούς την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη (18 – 19 Νοεμβρίου) ώστε στην συνέχεια να πάρει ΦΕΚ και να ξεκινήσει η διαδικασία δημοσίευσης της πρόσκλησης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προκήρυξη θα δίνει τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων έως την 31η Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ του 2014. Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο λύνει ουσιαστικά και το πρόβλημα όσων ήθελαν να ενταχθούν και δεν είχαν υποβάλλει δήλωση καλλιέργειας το 2013.


Επιπλέον, στον προγραμματισμό του ΥπΑΑΤ είναι να έχουν αξιολογηθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων έως το Σεπτέμβριο του 2014 και στην συνέχεια να ξεκινήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης. Να σημειωθεί ότι η οικονομική ενίσχυση της πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών χορηγείται με τη μορφή επιδότησης και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα και ο Υπουργός, ο νέος αγρότης για να ξεκινήσει τη νέα του επιχείρηση «θα πάρει το 70% ως προκαταβολή - το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα το έχει δηλαδή στο ξεκίνημα, γι’ αυτό και το ονομάσαμε πριμοδότηση της πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο. Στη συνέχεια, το υπόλοιπο 30% θα το πάρει σε δύο δόσεις των 15%», τονίζει ο κ. Τσαυτάρης.

Προσθέτει μάλιστα ότι το υπουργείο «θα υποστηρίξει ποικιλότροπα τον νέο αυτόν αγρότη, γιατί ακόμη κι αν δεν ξέρει κάτι -αν δηλαδή θέλει να ασχοληθεί για παράδειγμα με τη μελισσοκομία ή τη φυτική παραγωγή και δεν είναι εκπαιδευμένος- ο οργανισμός «Δήμητρα» θα φροντίσει στην πορεία να τον εκπαιδεύσει. Γι’ αυτό και βάζουμε ως κριτήριο αν θα πάρει τη δεύτερη δόση του 15%, την παρακολούθηση αυτών των μαθημάτων με επιτυχία».

Σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑγρποΤύπου το ύψος της χρηματοδότησης θα κυμαίνεται ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου:

Ορεινές περιοχές μέχρι 20.000 ευρώ

Μειονεκτικές περιοχές μέχρι 17.500 ευρώ, και

Λοιπές περιοχές μέχρι 15.000 ευρώ  , Χρήστος Διαμαντόπουλος

Σημαντικό

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες© με αξιόλογες συνεργασίες εξειδικευμένων επιστημών και μελετητών με μεγάλη εμπειρία, Πανελλαδικά  από προτάσεις και εγκρίσεις μελετών, είναι εδώ για να σας ακούσουμε σε πρώτη φάση Δωρεάν! τι θα θέλατε ακριβώς να κάνετε;  και αν τελικά το δικαιούστε! 

Φυσικά με μια συγκεκριμένη διαδικασία άμεσης αξιολόγηση της προμελέτης σκοπιμότητας μπορείτε να ενταχθείτε και εσείς σε κάποιο από τα επιδοτούμενα προγράμματα χρηματοδότησης που «τρέχουν» αυτή την περίοδο στην Ελλάδα ακόμα και αν είστε πάνω απο 40!.

Για πληροφορίες, και για  την διαδικασία (να έχετε ένα E-mail) και το κόστος μπορείτε  να τηλεφωνάτε καθημερινά στη Τμήμα επιδοτήσεων και στην συνέχεια μετά την  καταχώρηση της εντολής σας και πληρωμής της αξιολόγησης, να σας δοθεί συγκεκριμένος συνεργάτης – μελετητής όπου θα μιλάτε μαζί του αποκλειστικά για την δική σας και μόνο περίπτωση.

δείτε με δεξί κλικ για Νέο Αγρότη 2014

Μάλιστα θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΆΝ και ένα σεμινάριο που να έχει άμεση σχέση με αυτό που θα θελήσετε να κάνετε! 

Δείτε εδώ Σεμινάριο ένταξης Νέου αγρότη 





Για σεμινάριο Νέου μελισσοκόμου



Τηλεφωνικό κέντρο  210-8818416  
και  Fax: 210-8818474  για E-mail εδώ....