2 Ιουλ 2013

Επένδυση σε μονάδα απόσταξης αιθέριου ελαίου

Απόσταξη στο σπίτι με την Συσκευή Clevenger.
Εξειδικευμένη μονάδα παραγωγής υψηλής ποιότητας Αιθέριου ελαίου από Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά όπως Ορίσει ο ΔΟΑΦΦ (IFEAT).

Η κατάλληλη ΕΠΙΛΟΓΗ της μονάδας απόσταξης για τις ανάγκες σας, γίνετε βάση του προϋπολογισμού της επένδυσης που διαθέτετε και της γκάμας των φυτών (ξηρή δρόγη ή χλωρά φυτά) που έχετε επιλέξει (με την υποστήριξη μας) για απόσταξη και φυσικά τον τρόπο που θα γίνει αυτό αλλά και το προς τα πού θα διοχετεύσουμε την παραγωγή μας βάση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του πολύτιμου αυτού υγρού.

Από την αρχή,  μέχρι και μετά την εγκατάσταση , με συμβόλαιο συντήρησης και υποστήριξης θα είμαστε δίπλα σας (με εξειδικευμένους επιστήμονες) σε μια δυναμική επένδυση με παρόν και μέλλον που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα μεταφέροντας σε εσάς και τους συνεργάτες σας τεχνογνωσία και μυστικά!.
 
Κινητή μονάδα με ξεχωριστά βαρέλια με διπλά τοιχώματα απόσταξης 2000 liters


Οι ακόλουθοι παράγοντες θα διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του καλύτερου τρόπου απόσταξης  και επιλογής της μονάδας για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας:

• Τον τύπο της εγκατάστασης (σταθερή ή κινητή μονάδα απόσταξης)
• Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν ξοδεύουμε το πολύτιμο νερό. Το Νερό πρέπει να ανακυκλώνενται! Και να είναι πεντακάθαρο!
Μέθοδος συγκομιδής και καλλιεργητικές πρακτικές επιδρούν καθοριστικά στην ποιότητα δρόγης , λεπτομέρειες στην παρουσίαση που θα κάνουμε μόνο για εσάς κατά την παράδοση της μελέτης σκοπιμότητας.
• Τα φυτά μας καλό είναι να είναι βιολογικά πιστοποιημένα ή κατάλληλα για να μας δώσουν το πολύτιμο αιθέριο έλαιο στην ποιότητα και ποσότητα που αναμένουμε το «κλειδί στο χέρι» θα το έχετε εξασφαλίσει και αυτό μια και θα μπείτε στην λίστα των παγκόσμιων παραγωγών Φαρμακευτικών φυτών!  Υπάρχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (θα φροντίσουμε να σας δεχθούν ως μέλος).
• Εγκατάσταση, συστήματος ποτίσματος και μάλιστα με Robot και αισθητήρες εδάφους! (αποκλειστικότητα των Αγροτικών Ευκαιριών©) η παρουσίαση από κοντά!.
•  Μπορούμε να σας παρουσιάσουμε μια πλήρη γκάμα εξοπλισμού που να ανταποκρίνεται στις κτιριακές σας προδιαγραφές  (ύψος οροφής, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τις προσωπικές προτιμήσεις.)


Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να υπολογίσουμε  το μέγεθος  του μηχάνηματος που θα είναι κατάλληλο για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.

Για μεγάλη μονάδα θα χρειαστεί να ταξιδέψετε για εκπαίδευση στο εξωτερικό για άμεση επαφή με το αντικείμενο από τους καλύτερους στον κόσμο! Και για να εκπαιδευτείτε!

Tip : Συμβουλές για τον υποψήφιο βιοτέχνη παραγωγής αιθέριου ελαίου από αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά.

Κατάστημα πώλησης αιθέριων ελαίων στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

Με την αυξητική τάση που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα για την φύτευση διαφόρων νέων καλλιεργειών αρωματικών φυτών, η βιοτεχνία θα (γραμμή παραγωγής – συσκευασίας – αποθήκευσης – εμπορίας)  θα  μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο έτσι θα υπάρχει εισόδημα καθ όλη την διάρκεια του έτους.

• Ποτέ μην συγκομίζετε τα φυτά ενώ είναι  ακόμα υγρά π.χ. βροχή, δροσιά, ή μετά από το πότισμα.
• Το ίδιο και κατά την διάρκεια συννεφιάς και υγρασίας στην ατμόσφαιρα
• Αποφύγετε τον δυνατό αέρα  κατά τη στιγμή της συγκομιδής.

Tip: Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι όλα τα φυτά έχουν τη δική τους ειδική διαδικασία καλλιέργειας και συγκομιδής για την αύξηση της απόδοσης του αιθέριου ελαίου.


Ηλιακός αποξηραντής αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών 


Tip: Εξοπλισμός που είναι για απόσταξη τσίπουρου ΔΕΝ κάνει για παραγωγή αιθέριου ελαίου για χρήση από την Βιομηχανία…

Βασικά για την έννοια της απόσταξης στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά.

Ο επίσημος ορισμός  αιθέριο έλαιο, το οποίο εγκρίθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) στην 9η συνεδρίαση της ολομέλειας της Τεχνικής Επιτροπής ISO/TC54 για τα αιθέρια έλαια, που αποστάζονται από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα, 5 - 9 Μαρτίου  1968, ήταν:

Τα αιθέρια έλαια είναι πτητικά έλαια, γενικά , που συναντάται σε ορισμένα φυτά ή συγκεκριμένα τμήματα των φυτών, που ανακτάται με αποδεκτές διαδικασίες, όπως ότι η φύση και η σύνθεση του προϊόντος είναι, όσο το δυνατόν, αμετάβλητο από τέτοιες διαδικασίες.

Αυτός είναι ένας σημαντικός ορισμός. Διευκρινίζεται σαφώς ότι η φύση και η σύνθεση του ελαίου πρέπει να είναι αμετάβλητη από τη διαδικασία της εξαγωγής του και είναι επομένως ένας λόγος απόσταξη ατμού είναι μια κατάλληλη μέθοδο εκχύλισης. Επιπλέον, επειδή η απόσταξη ατμού είναι και η περισσότερο διαδεδομένη  η μέθοδος εκχύλισης για τα περισσότερα αιθέρια έλαια, η  παγκόσμια αγορά δέχεται τον ατμό για την διαδικασία για να λάβουμε το αποσταγμένο έλαιο ως κανονικό έλαιο.

Έλαιο  που προέρχεται από άλλη τεχνική θα μπορούσε να είναι ελαφρώς διαφορετική χημική σύνθεση και, επομένως, μπορεί να μην είναι αποδεκτή από την αγορά ως κανονικό εθαίριο έλαιο.

Μπορούμε άμεσα μαζί με την μονάδα και την σχετική εκπαιδευση σας, να σας προμηθεύσουμε (από Αγγλία)  τους κατάλληλους πιστοποιημένους σπόρους :

Λεβάντα: Abralli και Grosso

Δεντρολίβανο: Tuscan Μπλε

Pelargonium: Rose, λεμόνι και μέντα

Θυμάρι

Μεγάλη μονάδα απόσταξης αιθέριου ελαίου στην Alabama USA.


 Και ότι χρειαστείτε μετά από σχετική έρευνα στο εξωτερικό και με την συνεργασία μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και βιομηχανίας καλλυντικών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210-8818416