4 Μαΐ 2013

Μεταποίηση: το επόμενο βήμα

Μονάδα απόσταξης μεσαίας μονάδας κόστος 100.000 ευρώ


Οι Αγροτικές Ευκαιρίες στα πλαίσια της υποστήριξης των Ελλήνων παραγωγών αγροτικών προϊόντων εγκαινιάζουν από εδώ μια νέα προσπάθεια.

Κάντε ένα βήμα παραπέρα.

Μπείτε στην μεταποίηση και στην συνέχεια στην εμπορία
Μονάδα απόσταξης μικρής μονάδας κόστος 60.000 ευρώ
Ας δούμε ένα παράδειγμα.

Έστω ότι εσείς ο ίδιος έχετε μια νέα καλλιέργεια αρωματικών φυτών (αν είναι και πιστοποιημένη βιολογική ακόμα καλύτερα) ή ακόμα καλύτερα αν είστε μια σχετική ομάδα παραγωγών.
Γεμίζοντας με λεβάντα το καζάνι! 

Σίγουρα θα έχετε σκεφτεί την ερώτηση: 

Και μετά την καλλιέργεια τι;

Ναι το επόμενο στάδιο είναι η αποξήρανση, και μετά αν τα φυτά προορίζονται από την αρχή για διαδικασία απόσταξης για να λάβουμε το πολύτιμο αιθέριο έλαιο, την μεταποίηση και την συσκευασία.
Φορητή και αυτόνομη μονάδα απόσταξης στο χωράφι  κόστος  60.000
Σε ξεχωριστό τμήμα που αναφέρεται ως Εξαγωγές μπορείτε να δείτε αρκετούς τρόπους που η εταιρία μας μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας υποστήριξη στην κατάλληλη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για ερεύνα νέων πελατών στο εξωτερικό και εξαγωγή (δεν μιλάμε καν για πώληση εντός Ελλάδας).
Διάγραμμα απόσταξης με ατμό

Η Υπηρεσία που εδώ προσφέρουμε (στο συγκεκριμένο παράδειγμα) είναι η βασική αρχή του Info  Brooking, δηλαδή εμείς κάνουμε για λογαριασμό σας (έχουμε συνεργασία με Λονδίνο)  στο εξωτερικό την επιλογή με κριτήρια που αφορούν την βελτιστοποίησης της επένδυση σας (ώστε τεκμηριωμένα μέσα από σχετική μελέτη και με μηδενικό συντελεστή ρίσκου) του καλύτερου προμηθευτή του Μηχανολογικού εξοπλισμού, επίσης φροντίζουμε να σας μεταφέρουμε το Know how δηλαδή την τεχνογνωσία με το να εκπαιδευτείτε στο εξωτερικό πάνω στην συγκεκριμένη διαδικασία,(να τους πάρουμε όλα τα μυστικά!) από τους Top παγκοσμίως και σε πραγματικές συνθήκες καλλιέργειας και μεταποίησης!

Και στην συνεχεία με εξειδικευμένους επιστήμονες που συνεργάζονται μαζί μας (χημικοί, τεχνολόγοι, μηχανολόγοι, Οικονομολόγοι) να σας υποστηρίξουμε στο ξεκίνημα της νέα σας προσπάθειας, πάντα με στόχο την εκπαίδευση σας ώστε να μπορείτε να κάνετε τα περισσότερα τουλάχιστον μόνο σας!

Άρα μιλάμε για μια σοβαρή επένδυση που σίγουρα θα μπορεί να μπει και σε κάποια επιδότηση!

Αν βέβαια χρειαστείτε να δημιουργήσετε μια μικρή Οικογενειακή μονάδα μεταποίησης μόνο για εσάς, μια και δεν διαθέτετε και τα πολλά στρέμματα υπάρχει λύση.

Επιλεγούμε (κατόπιν μελέτης) πάλι για λογαριασμό σας τον κατάλληλο εξοπλισμό, για μικρής κλίμακας μονάδα, και πάλι με την πρόταση για προβλεπόμενη παραγωγή αιθέριου ελαίου, συσκευασία, αποθήκευση.

Αποξήρανση με την βοήθεια του ήλιου (και έχουμε αρκετό και δωρεάν!)…
Και φυσικά και για την μικρή αυτή μονάδα η υποστήριξη σε project Εξαγωγών.

Αλλά σκεφτείτε και την διαφοροποίηση, δηλαδή όσο μικρότερη είναι η παραγωγή και η μονάδα τόσο ιδιαίτερα ποιοτική θα πρέπει να είναι η  παραγωγή του τελικού προϊόντος (π.χ. Βιολογικό, ή ιδιαίτερα σπάνιο και ακριβό αιθέριο έλαιο)…

Τελικά υπάρχει και επόμενο βήμα, είναι θέμα κεφαλαίων, προσανατολισμού, και τελικού στόχου.

Στείλτε να με ένα E-mail, μια μικρή έκθεση με το τι ακριβός αυτή την στιγμή κάνετε και τι θα θέλατε επιπλέον να πραγματοποιήσετε όσον αφορά μεταποίηση και εμπορία, και σε σύντομο διάστημα θα σας τηλεφωνήσουμε για μια πρώτη  επαφή.

Επικοινωνία με τις Αγροτικές Ευκαιρίες