1 Μαΐ 2013

Πάμε Αζερμπαϊτζάν;

η πρωτεύουσα Μπακού

Μια νέα προοπτική και ένας νέος εξαγωγικός προορισμός, δημιουργείται με την προσπάθεια του έλληνα υπουργού εξωτερικών.
  

 Στη συνάντηση που είχαν στο Μπακού. ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν, Έλμαρ Μαμαντιάροφ,  το βασικότερο από τα θέματα που συζητήθηκε, ήταν οι οικονομικές σχέσεις με αιχμή τα ενεργειακά.

Ο Αζέρος υπουργός έκανε λόγο για «μια τεράστια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε» εξηγώντας έτσι το λόγο για τον οποίο, όπως είπε, «δεν είναι ικανοποιημένος» από τη μέχρι στιγμής συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε, εξάλλου, ότι η κρατική εταιρία αερίου του Αζερμπαϊτζάν είναι μια από τις εταιρίες που συμμετέχουν στη διαδικασία αποκρατικοποίησης τόσο της ΔΕΠΑ όσο και του ΔΕΣΦΑ.

Προανήγγειλε, δε, την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας από πολιτικής άποψης μέσα από «τη διοργάνωση μιας συνάντησης υψηλού επιπέδου στην Αθήνα», ιδέα που συζητήθηκε στη συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο, προσθέτοντας ότι « θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμπεριληφθεί η ενέργεια καθώς και άλλοι τομείς».

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, αφού επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε υψηλό επίπεδο, ανέφερε ότι εκτός από την ενέργεια, οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στον τουρισμό, το εμπόριο και τον πολιτισμό ενώ επισήμανε ότι στις συζητήσεις του με τον Αζέρο ομόλογό του επικεντρώθηκαν και στον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου, στο έργο ΤΑΡ «που η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία και την Αλβανία, υποστηρίζει πλήρως».

Ας δούμε τι και που είναι το Αζερμπαϊτζάν


Το Αζερμπαϊτζάν είναι μια χώρα στην περιοχή του Καυκάσου με έκταση 86.600 km² και πληθυσμό 9.165.000 (εκτίμηση 2011).

Πρωτεύουσα είναι το Μπακού. Πρόεδρος της χώρας είναι ο Ιλχάμ Αλίγιεφ και Πρωθυπουργός ο Αρτούρ Ρασιζάντε. Επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η αζερική ή αζερμπαϊτζανική (μια τουρκική γλώσσα).

Κύριο λιμάνι είναι η πρωτεύουσα Μπακού. Η οδήγηση γίνεται στα δεξιά. Η χώρα διαθέτει αεροδρόμια με κυριότερο αυτό του Μπακού.


Αν θελήσετε να δημιουργήσετε όλες εκείνες τις αναγκαίες συνθήκες ώστε να εξάγεται τα προϊόντα σας ή την παραγωγή σας  στο Αζερμπαϊτζάν καλέστε στο 210-8818416 ή κάντε κλικ στις Εξαγωγές.




δείτε και το site μας: Αγροτικές Ευκαιρίες