1 Μαΐ 2013

ΟΑΕΔ: νέο πρόγραμμα επιδότησης γυναικών

για άνεργες γυναίκες ηλικίας 22-64 ετών

Ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης που αναμένονταν εδώ και αρκετό διάστημα ήρθε να βοηθήσει νέες γυναίκες άνεργες  πανελλαδικά.

Ευκαιρία σε γυναίκες να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση προσφέρει ο ΟΑΕΔ με το πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης για άνεργες γυναίκες ηλικίας 22-64 ετών.

Οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις στο πλαίσιο της πράξης "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 22-64", η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού", Θεματικός Άξονας 3, Άξονες Προτεραιότητας 7, 8, 9 : "Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση".

Στόχος είναι η προώθηση ανέργων γυναικών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Προτεραιότητα θα δοθεί στις άνεργες γυναίκες:

-με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας
-που θα αναπτύξουν δραστηριότητα σε καινοτόμους κλάδους και ιδιαίτερα στην πράσινη οικονομία και
-μέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε. για το ομόρρυθμο μέλος της ή Ε.Π.Ε.), που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο.
Σύμφωνα με το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές του Ε.Π "Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού" ορίστηκαν και οι 13 Περιφέρειες της χώρας. Οι Άξονες Προτεραιότητας εξειδικεύουν τις στρατηγικές παρεμβάσεις του Ε.Π. στην ακόλουθη χωρική κλίμακα:

-Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
-Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία,
-Άξονας Προτεραιότητας 9 στις δύο (2) Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου: Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα.

Η μέγιστη δημόσια δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 96.000.000 Ευρώ, ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθούν θα ανέλθει σε 4.000.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης παρέχονται στον δικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ (oaed.gr).



Οδηγίες για την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης δίνονται επίσης και τηλεφωνικά μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (helpdesk) τις εργάσιμες μέρες και ώρες 08:00-14:00. στα τηλέφωνα 210 9989 014, 210 9989 016 και 210 9989 017.

Για πληροφορίες σχετικά με θέματα υπαγωγής σε προγράμματα ΝΕΕ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΠΑ ή ΚΠΑ2 (του ΟΑΕΔ)  όπου κατατίθενται οι αιτήσεις. Πηγή ΑΠΕ.