15 Απρ 2013

Εξαγωγές σημαντική αύξηση αναμένουν για το 2013


Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται το αισιόδοξο μήνυμα της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών, κάτι πολύ ελπιδοφόρο για εκατοντάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται ανηλεώς από την χειμαζόμενη οικονομική κρίση.

Το στόχο της κυβέρνησης οι εξαγωγές το 2013 να ξεπεράσουν το 13% του ΑΕΠ και τελικά να φτάσουν στο 16% το 2015 τόνισε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Μάγδα Καρακόλη, μιλώντας σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

η κα Μάγδα Καρακόλη
 Όπως είπε η κ. Καρακόλη, η κυβέρνηση θέτει το τρίπτυχο καινοτομία, εξωστρέφεια, δικτύωση, ως το ισχυρότερο θεμέλιο για την ανάκαμψη και ανάταση της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Χατζηδημητρίου, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η αξία των ελληνικών εξαγωγών το 2013 θα προσεγγίσει τα 25 δισ. ευρώ, εφόσον, όμως, όπως υπογράμμισε, «δεν συμβεί κάποιο μεγάλο αρνητικό γεγονός με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και επομένως και στις ελληνικές εξαγωγές».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, επειδή η αύξηση των εξαγωγών δεν επαρκεί για να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση και να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, θα χρειαστούν ισχυρές θετικές επιδράσεις και από άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός και τα μεγάλα δημόσια έργα.

Η διαδικασία των αγροτικών προϊόντων να εξαχθούν στο εξωτερικό είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, η εταιρία μας μπορεί να αναλάβει την εκπαίδευση και υποστήριξη (πάντα με το ακριβός θα θελήσει ο υποψήφιος εξαγωγέας) να κάνει και αφού από πριν έχει γίνει μια επιλογή (με αυστηρά κριτήριο) σε ποια χώρα. Πηγη: Αγροτικές Ευκαιρίες 


δείτε ένα σχετικό Video απο τον ΣΚΑΙ για εξαγωγές στην Κίνα