18 Μαρ 2013

Επιδότηση: ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις στην μεταποίηση


μεγάλη μονάδα απόσταξης (Alabama USA)
Μια ενδιαφέρουσα επιδότηση που «τρέχει» αυτή την περίοδο είναι και η Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τομέα της μεταποίησης.

Από τους ΚΑΔ που περιλαμβάνει ένα σχετικό αγροτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν: 

*11.01 :Απόσταξη, ανακαθορισμός και ανάμιξη αλκοολούχων ποτών (σε καλή προτεραιότητα, έχει κατάταξη Α σε όλες τις περιφέρειες εκτός Κρήτης).

*20.53 :Παραγωγή αιθέριων ελαίων (κατάταξη Β σε Πελοπόννησο, Β. Αιγαίο, Ν. Αιγαίο, Κρήτη και κατάταξη Γ σε Ήπειρο) ιδανικό για συνδυασμό με καλλιέργεια αρωματικών φυτών. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών» αποτελεί μια επιμέρους πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα υλοποιήσουν επενδύσεις  προσανατολισμένες στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής.

Πρώτη Ημέρα Υποβολής: 25/2/13

Τελευταία Μέρα Υποβολής: 10/5/13

Εκδούσα Αρχή: Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα

Τομέας Δραστηριότητας: Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο, Υπηρεσίες

Περιφέρειες: αφορά σε επενδυτικά σχέδια που θα υλοποιηθούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας, στους σχετικούς Άξονες των πέντε Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ). Συνολικός Προϋπολογισμός του προγράμματος: 456 εκ. ευρώ.

αποξηραμένα φυτά για απόσταξη στο καζάνι... με λίγη...  πίεση!

Και τώρα στο πρακτικό μέρος:

Όλα τα προγράμματα «ανοίγουν» για ένα σχετικό διάστημα.

Ο υποψήφιος δικαιούχος επιδότησης και χρηματοδότησης για να έχει κάποιες πιθανότητες σε αυτό αλλά και σε επόμενα προγράμματα  είναι καλό να ακολουθήσει τα εξής βήματα.

Α. προ αξιολόγηση

Δηλαδή έμπειροι Οικονομολόγοι ή Εξειδικευμένοι Γεωπόνοι (φυτικής Παραγωγής, Τεχνολόγοι τροφίμων, ή Οικονομικού τομέα) αναλαμβάνουν για λογαριασμό σας και αφού συμπληρώσετε προσεχτικά (θα έχετε και εκεί την σχετική βοήθεια)  το σχετικό 4σέλιδο έντυπο την αξιολόγηση για κατάταξη και βαθμολογία σε επόμενο πρόγραμμα που σας αφορά.

Εδώ το «μυστικό» είναι να γνωρίζετε από πριν με τι ακριβός θέλετε να ασχοληθείτε και να έχετε ξεκαθαρίσει και που ακριβός θέλετε να φτάσετε.

Βοήθεια από εμάς θα υπάρχει από το πρώτο βήμα και συνεχώς, αλλά μην Ξεκινήσετε από την φράση «θέλω απλά να πάρω επιδότηση» αλλά τι θα κάνω και τι θα υλοποιήσω με την βοήθεια αυτής (να έχει το στοιχείο της πρωτοτυπίας και Βιωσιμότητας του σχετικού επενδυτικού εγχειρήματος).

Με την βοήθεια αυτού του εντύπου σας ενημερώνουμε Εσάς και μόνο εσάς για το πρόγραμμα που μπορεί να καλύψει αυτό που επιθυμείτε να κάνετε, πανελλαδικά.

Μπορεί να τύχει να «τρέχει»  ένα υποπρόγραμμα που να σας ταιριάζει απόλυτα!

Β. Μελέτη.
Άμεσος μετά πάτε στο επόμενο βήμα που είναι  σε σύνταξη (από εμάς ) και κατάθεση Ολοκληρωμένου Φακέλου πρότασης Επενδυτή (μελέτη).

Γ. Υλοποίηση
Φυσικά αναλαμβάνουμε με την τεχνογνωσία που διαθέτουν οι συνεργάτες μας την Υλοποίηση του αναπτυξιακού σας Project, με το «κλειδί στο χέρι».

Διαβάστε εδώ για επιδοτήσεις

Και για  Επικοινωνία  (καθημερινά 10:00 π.μ  έως  6 μ.μ)