25 Οκτ 2012

Προσοχή: αναμένεται οικονομική κρίση και έλλειψη τροφίμων


Η Agricultural land (γεωργική γη) έχει την μέγιστη προσοχή αυτή την περίοδο και χώρες σε όλο τον κόσμο αγοράζουν μανιοδώς γεωργικές εκτάσεις, σε μια προσπάθεια να παρέχουν μελλοντικές πηγές τροφής για τον πληθυσμό τους.


Αυτή η κομπίνα ονομάζεται Great land (Μεγάλη γη),και σε συνδυασμό με την αυξανόμενη λαχτάρα για τα βιοκαύσιμα, ο μέσος άνθρωπος θα πληρώνει σε υψηλότερες τιμές τα καθημερινά του αγαθά.
Σε κάποιο σημείο σίγουρα θα υπάρξει εκτεταμένη έλλειψη κοινών καθημερινών τροφίμων.

Γι 'αυτό είναι σωστό να αρχίσετε να προετοιμάζεστε από τώρα.
Αλλά ας δούμε μαζί κάποιες οδηγίες για τους νέους αγρότες – δραπέτες των Αθηνών!

όλο και περισσότεροι Αθηναίοι ,που στην καταγωγή τους ( στην πλειονότητα ) είναι από την επαρχία, αποφασίζουν πλέον και κάτω από την οικονομική πίεση ή δυστυχώς και ανεργία να αλλάξουν οριστικά τρόπο τον τρόπο ζωής.

Φυσικά μια νέα αρχή δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση ιδιαίτερα αν στο ζευγάρι υπάρχουν μικρά παιδιά.

Αν είσαστε από τους τυχερούς που θα φύγουν θα πρέπει να απαντήσετε κυρίως στα άπλα παρακάτω ερωτήματα

Εκεί που θα πάτε υπάρχει ιδιόκτητο σπίτι ;  Όσο και αν είναι χαμηλά τα ενοίκια , ειδικά σε χωρία δεν παύει να είναι ένα σταθερό έξοδο σε ένα ασταθές οικονομικά και εισοδηματικά περιβάλλον.

Το σπίτι ή η αγροικία χρίζει επισκευών;  αν “ πιάνουν τα χέρια σας “ τότε είστε ο κατάλληλος άνθρωπός γι αυτό ( με λίγα λεφτά για αρχή και υπομονή ).

Υπάρχουν ιδιόκτητα χωράφια;  Η ιδιοκτησία στην αγροτική ζωή “ παίζει “ σημαντικό ρόλο, θα πρέπει τα κτήματα να έχουν την δυνατότητα να καλλιεργηθούν ( έδαφος, νερό ,ιστορικό καλλιεργειών τα τελευταία 10 χρόνια ), κάντε μια καταγραφή, ρωτήστε τους υποψήφιους συγχωριανού σας τι “βγάζει “ ο τόπος και πια εποχή, κάντε μια χημική ανάλυση.

Επιλέξτε την καλλιέργεια ,σημαντικό βήμα, ψάξτε για νέες και πρωτότυπες καλλιέργειες που ναι με δεν απαιτούν μεγάλο κόστος ανά στέρεμα άλλα απαιτούν Γνώση και παρακολούθηση, συμβουλευτείτε τους κατάλληλους γεωπόνους της περιοχή σας που έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε αυτό που θα κάνετε.

Δείτε αν μπορείτε να βάλετε φωτοβολταϊκά στην στέγη, προσπαθήστε να είστε αυτάρκης, ανεξάρτητος, ελεύθερος, και κυρίως αυτοδύναμος. (αυτό-διαχείριση).

Αν σας αρέσει η κουζίνα και οι συνταγές αρχίστε να φτιάχνεται από τα εποχιακά φρούτα ,λαχανικά και ότι άλλο σας αρέσει κομπόστες, σάλτσες, για το χειμώνα, ζυμαρικά  τραχανά, και Λουκάνικα! ... θα είναι δική σας παραγωγής με ημερομηνία λήξης ! ! και κυρίως βιολογικά 100% ( άντε και καλή όρεξη )
Εκτός το σπίτι,  απαραίτητη είναι και  μια αποθήκη εργαλείων, με ράφια, και μια αποθήκη για σπόρους, ζωοτροφές κ.λ.π. Κατάλληλα προστατευμένη από υγρασίες και μεγάλες αυξομειώσεις θερμοκρασίας,  καθώς και τρωκτικά, να προβλέπεται για να έχετε.

Για τα παιδιά φτιάξτε τους τον δικό τους χώρο, τον δικό του κήπο, να έχουν τα δικά τους λαχανικά και φρούτα, να μάθουν να δημιουργούν και να συμμετέχουν στην νέα του «κιβωτό» που τα ίδια στην συνεχεία να τα μαγειρεύουν τα ίδια ...

Ζήστε και καλλιεργήστε βιολογικά.

Μην δίνεται ποτέ ονόματα στα ζώα που θα καταλήξουν στο πιάτο σας ! !

Κάντε φίλους (όχι με το Facebook) ανταλλάξτε εμπειρίες, οργανωθείτε,  η ανταλλακτική νέα οικονομία θα είναι εκεί για να σας βοηθήσει.

Κι αν πτωχική την βρεις η Ιθάκη δεν σε γέλασε , ήδη θα κατάλαβες Ιθάκες τι σημαίνουν.

καλή επιτυχία  ....
ζήστε Βιολογικά!
διαβάστε σχετικό άρθρο:


δείτε το σχετικό Video (είναι στα Αγγλικά).